Fehér borok, Rosé borok, Vörös borok

A borászat termékei

Balogh Pincészet

A pincészet, ahogy a szőlészet is, tipikus családi kisvállalkozásnak tekinthető. A munkák megoszlanak a családtagok között. Tökéletes alapanyagot biztosítanak a saját szőlőikből. A pincészetben szerepet kap a “régi” és az “új”, ami azt jelenti, hogy a hagyományost és az új technikákat is alkalmazva kapják azt a végeredményt, amit a szőlő és a borász együttesen alkotnak.

A magas szakmai tudás, a kiváló területi adottságok  és a technológia eredménye a kiváló tételek a borászatnál.

A szüret során törekszenek a szőlő kíméletes leszedésére, valamint a mihamarabbi feldolgozására. Ebben nagy segítség a területek koncentráltsága, valamint a folyamatosan fejlesztés alatt álló géppark.
Nagy előrelépés volt a szüretelő pótkocsi megvétele, amely segítségével gyorsan, minimális törődés mellett tudják a termést a feldolgozótérbe szállítani. Ott már a kihordócsiga segítségével egyenes az út a szintén saválló zúzó-bogyozó gépbe. A folyamat ezután ketté válhat, aszerint hogy milyen bor készítése a cél. A bogyók kerülhetnek a pneumatikus présbe, illetve az erjesztő kádakba. A mustok erjesztésére, a borok tárolására műanyag-, saválló acél tartályok és fahordók állnak a család rendelkezésére. A barrique hordóban érlelt borok fogyasztása évről évre növekszik, így a Balogh pincészet is készít barrique hordóban érlelt fehér és vörösborokat, ezen igények kielégítésére.
.