Fehér borok, Vörös borok

Gervai János Pincészet

János 2012 óta vezeti immáron kéthektáros borászatát, a sokra hivatott Etyek-Budai borvidéken.
Feleségével, Dórával közös céljuk egy igazi családi borászat megteremtése, ahol egyedi borokkal kedveskedhetnek fogyasztóiknak, megmutatva a borvidék értékeit, saját arculatát. Ennek megfelelően a család apraja-nagyja kiveszi a részét a szőlő és a pince körüli tennivalókból, így válik igazi családi borászattá a vállalkozásuk.

Bár a birtoképítésbe első generációsként, önerőből vágott bele, mindehhez komoly szakmai hátteret nyújtottak korábbi munkahelyei!

2011 és 2020 között Michelin csillagos éttermekben is találkozhattatok Jánossal. 2013 és 2018 között az ONYX, majd – Széll Tamást és csapatát követve – a STAND Étterem head sommelier-jeként minden nap megtapasztalhatta, hogy bármennyire is összetett a munkájuk, a vendéget elsősorban egy jóleső bor érdekli, ez motiválja arra, hogy legközelebb is az általa ajánlott palackot válassza.

 

Az Országos Borszakértő Bizottság munkájában 2013 és 2018 közt vett részt, 2015 óta pedig előadásokat tart a Central European Wine Institute boriskolájában étel–bor párosítás témakörben.

János 2020 nyarán döntött úgy, hogy „főállású borász” lesz. Alapvetően meszes, krétás ízvilág és elegancia jellemzi borait, ez lett a védjegye, de ma már komolyabb beltartalmú palackok is kikerülnek a keze alól.

Munkája során törekszik arra, hogy BIO művelési módot szem előtt tartva gondozza a szőlőit és borait.

 

.