Rosé borok, Vörös borok

A borászat termékei

Lavici Borházak

A Lavici Borházak Magyarország legdélebbi borvidékén, Villányban készíti borait. A szőlőtermesztés és a borkészítés családjukban több generációs hagyomány, igazi örömforrás.

Jelenleg 1,5 hektáron termesztenek Kékfrankos, Merlot és Cabernet franc szőlőt, egy kevés Portugieserrel kiegészítve. Boraikat kizárólag saját szőlőből készítik. Szortimentjük összeállításakor olyan fajtákat választottak, melyeknek a Villányi borvidék mediterrán klímája kimagasló feltételeket biztosít és egyben családjuk kedvencei is. Kicsit a szőlő is olyan, mint az ember. Ahol boldog, csodákra képes. Nincs más dolguk, mint ezeket a csodákat formába önteni.

2012 óta hozzák forgalomba palackozott boraikat, melyek készítése során minden évben törekednek fejlődni, valami újat, izgalmasat keresni az adott fajtában és az aktuális évjárat adottságait is megmutatni. Kíméletes szőlőműveléssel és jelentős terméskorlátozással igyekeznek a tőkéknek hosszú életet biztosítani. Alapvető törekvésük a borok készítése során a fajtajelleg megtartása és a borvidék kiváló adottságainak bemutatása. Mérsékelt hordó használattal, könnyen érthető, mégis elegáns borokat készítenek. Így lehet a borivás örömteli élmény minden Lavici fogyasztó számára.

.