Rosé borok, Vörös borok

A borászat termékei

Lelovits Tamás

Nem kimondottan garázsborászat már a Lelovits Tamásék pincészete, de úgy véltük nincs kellő figyelem fordítva rájuk a magyar borkereskedőknél, főleg a prémium boraikat tekintve, így kiválogattuk azokat a tételeket Tamáséktól, amiket szerintünk mindenkinek meg kell ismerni aki valaha hallott Villányról.
2000-ben kezdtek el tudatosan borászattal foglalkozni, nem szülői indíttatásra. Bár mindig volt szőlőjük, ahogy szinte mindenkinek Villányban, de ez egy kis családi méretű birtokot jelentett.

„Gondoskodás, szerencse, alázat – nélkülözhetetlen egy borász életéből” – vélekedik Tamás

A Remete, az Ördögárok, a Jammertal, a Várerdő, a Kopár és a Bocor dűlőkben rendelkeznek ültetvénnyel. Feleségével, Eszterrel közösen intézik a napi teendőket. Pincészetüket folyamatosan fejlesztik, széles fajtaválasztékkal dolgoznak.

Fő szőlőfajtáik között megtalálható az Olaszrizling, a Kékfrankos, a Cabernet Sauvignon, a Cabernet Franc, a Syrah és a Merlot. Tamás 2006-os Merlot-ja előbb Magyarország legjobb újbora lett, majd 2008-ban VinAgora ezüstérmet kapott.
„Sok titok nincs: a minőséghez munka és szakértelem, odafigyelés kell és egy csipetnyi jókedv. Ha a boraimmal dolgozom, mosolyog a lelkem!”  – árulja el Tamás.

.