Fehér borok, Vörös borok, Pezsgők

A borászat termékei

Nádas Borműhely

Nádas Szilárd és felesége Rajnai Veronika mindketten okleveles kertészmérnökök, az egyetem után dolgoztak Franciaországban (Bordeaux-), Ausztráliában (Yarra Valley) és  Kanadában (Okanagan Valley) is, mielőtt 2011-ben megvásároltak Etyeken egy 1879-ben épült romos présházat, ekkor indult a Nádas Borműhely.

Jelenleg 4 hektáron dolgoznak, főként a borvidékre jellemző fehér fajtákkal (Chardonnay, Sauvignon blanc, Szürkebarát, Királyleányka, Zöld veltelíni), melyek házasítás nélkül, fajtaborként, legtöbbször tölgyfahordós erjesztés és érlelés után kerülnek palackozásra, de megtalálható náluk néhány különlegesség is, mint például a Viktória gyöngye. 2019 tavaszán készült el legújabb ültetvényük, melyben Etyeken egyedülálló fajták is helyet kaptak, úgy mint a Pinot meunier és a Chenin Blanc.

Éves termelésük a három borcsaládban összesen sem éri el a 10000 palackot, céljuk a fajták ‘másik arcának’ bemutatása, a kísérletezés, mutatni valami izgalmasat, valami egyedit. 2015 óta tradicionális pezsgők készítésével is foglalkoznak, melyek közül mindegyik évjáratos és expedíciós likőr nélküli nyerspezsgő.

.