Fehér borok, Rosé borok, Vörös borok

A borászat termékei

Rubin Borászat

A Rubin Borászat 2013-ban indult hobbiból és a bor iránti szeretetből táplálkozva, mely oly módon fejlődött hogy napjainkban már kereskedelmi mennyiségű palackozás folyik pincészetükben és csapatuk, területeik folyamatosan bővülnek és terjeszkednek a környéken.
Balatonkeresztúron megtalálhatóak, a Balatonboglári Borvidék egyik gyöngyszemeként.

Borászatuk a kezdetektől az ökológiai szőlőtermesztés előírásai szerint, fenntartható módon termeli szőlőit. Úgy a borászat, mint a szőlészet bio tanúsítvánnyal rendelkezik.
Szőlőik közel 5 hektár területen helyezkednek el, melyek gondos odafigyeléséért Subosits Tamás bioborász felel és irányítja tulajdonos társaival a céget. A mögötte álló csapatuk folyamatosan bővül és roppant családias környezet alakult ki a fiatal pincészet mindennapjaiban.


A Dél-Balatoni tájon a lösztalaj az uralkodó, a legkiválóbb dűlőkben magas mésztartalommal, helyenként kővel és agyaggal keverve. A borvidéket északról a Balaton vízfelülete határolja, mely teljesen egyedi, különleges mikroklímát eredményez.

A Rubin pincészet bio borokat állít elő, aminek az átállási időszakát tölti több vásárolt területük és maga a pincészet is. A teljes termelési és feldolgozási folyamataik, kezdve a szőlőtőkék művelésétől a szőlő feldolgozásán át a palackozásig már most megfelel a biogazdálkodás követelményeinek és a
Biokontroll Hungária folyamatos ellenőrzés alatt tartja ezt. A bioborászat minősítés megszerzéséig azonban el kell telnie az előírt 3 évnek.

Ez önmagában egy innovatív módszer, hiszen csak fedőszerekkel permeteznek, nincs felszívódó szer használat, így boraikban csak a szőlő zamata érezhető! 3 éven belül igyekeznek teljes mértékben a holdnaptár szerint gazdálkodni és átállni a biodinamikus borok előállítására. Ilyen pincészet nem sok van az országban, így termékeik igazi különlegességnek számítanak a piacon.

.