Akció!

2020 kitűnő tételei

14 190 Ft Áraink bruttó árak

Ez a válogatás azokat a borokat öleli fel, amik 2020-as évjáratúak, de még most is levesznek a lábadról.

A válogatásban szereplő tételek

Ez a válogatás azokat a borokat öleli fel, amik 2020-as évjáratúak, de még most is levesznek a lábadról. Úgy ahogy tavaly is tették! 😉

Nyolcas Pincészet – Leányka (2020)

1963-ban telepített öreg szőlő ültetvényükről szüretelték Tamásék. Spontán erjesztésű (a szőlő saját élesztőjével erjedt). Testes, olajos, citrusos, érett grapefruit jegyekkel.

Nádas Borműhely – Királyleányka (2020)

Termőhely: Etyek, Öreghegy
Telepítés éve: 1986
Könnyű nyári bor, illatában a tavaszi virágokkal, ízében pedig vibráló savakkal és citrusokkal. A bogyózás után a szőlőt a présben áztatják 4-6 órán keresztül, a mustot pedig acéltartályban erjesztik, hogy a szőlőből jövő elsődleges illatokat és zamatokat megtartsák. Fröccsnek is kiváló!
Készült: 497 palack.

Gervai János Pincészet – Sauvignon Blanc (2020)

Csillogó világoszöld szín. Illatában citrusok, a sauvignon blanc-ra jellemző zöldalma és egres. Kóstolva nagyon ízgazdag, finom savszerkezet, közepes test és kiváló egyensúly jellemzi. Ízében visszaköszön az egres, zöldalma és egy csepp zöldcitrom.

ÉTEL-BOR PÁROSÍTÁSI JAVASLAT

  • Kacsamáj pástétom, rebarbarás eper chutney, piritott briós
  • Vajon grillezett zöldspárga, buggyantott tojással

Balogh Pincészet – Julie (2020)

Chardonnay és Olaszrizling szőlő közös szüretéből és együttes feldolgozásából, erjesztéséből született a bor, amely a pincészet “kistulajdonosának” a kedvenc bora is egyben. A címke is az Ő munkája. Kissé elfelejtett szőlőfajta a chardonnay, amit a Balogh Pincészet szeretne újra a fogyasztók figyelmébe ajánlani. Reduktív technológiával készített boruk egyben képviseli a hagyományt és a mai fogyasztói ízlésnek megfelelő íz- és aromavilágot.

11-12 °C-ra hűtve fogyasztását főtt, párolt húsokhoz, sültekhez ajánljuk.

ARIAS – Pécselyi Olaszrizling (2020)

A Király-oldal dűlőben otthon érzi magát az olaszrizling, ahogy egy őzcsalád is, akikkel ott lehet találkozni. Arias pécselyi rizlingjeik általában tartalmasabbak, nagyobb testűek füredi társaiknál, így van ez ennél a boruknál is. A barátságos savak mellett édes hangulatú gyümölcsök, ringló és őszibarack határozzák meg az ízét, illatában pedig szőlővirágos, érett almás, a fajtára sokszor jellemző mandulás fanyarsággal.

Hajdú Roland – Zengő (2020)

A magas cukorképző Zengőt botritisztől mentesen a szokásoknak megfelelően kiemelkedő cukortartalommal szedték Rolandék. A korábbi évekhez képest lágyabb savakkal bír, amit kiegészít a zöldteára emlékeztető zengősen vagány csersavasság. Lassú erjedés végén 33 gr/l természetes maradék cukor mellett állapodott meg, így idén félédes lett, de az alacsonyabb savaknak hála, hasonló érzetet kelt, mint a korábbi évjáratok. Szép egyensúlyt mutat a maradék cukor a savakkal és bepillantást enged egy kevésbé ismert magyar fajta kitűnő adottságaiba. Túrós, barackos, narancsos desszerteket emelhet más magasságokba az étkezések során, a keleti konyha szerelmesei is tehetnek vele egy próbát.

.