Cabernet válogatás

25 330 Ft Áraink bruttó árak

Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon borokat találsz ebben a csomagban.

Elfogyott

A válogatásban szereplő tételek

Cabernet Franc és Cabernet Sauvignon borokat találsz ebben a csomagban. Ha szereted ezen fajtákat, akkor ezt a csomagot Neked készítettük!

Lavici Borházak – Villányi Franc (2018)

A Lavici Borházak 2018-as évjárata az első, mely kiérdemelte a Villányi Franc minősítési kategóriát. Finomseprős érlelést követően 16 hónapot töltött 225 és 300 literes hordókban, melyekből válogatva állítottak össze a számunkra leginkább a fajta jegyeket megtestesítő tételt. Mielőtt a borkedvelők számára is elérhetővé tették új zászlós borukat, közel egy évig palackban pihentették még. A bor illatában érett, aszalt gyümölcsös jegyek mellett a fűszeresség és dohány jelenik meg. Ízében kiegészül étcsokoládéval, kerek tanninok teszik selymessé és a hosszú lecsengés alatt a gyümölcsök dominálnak.

Nyolcas Pincészet – Cabernet Franc (2018)

Csakis hordóválogatásként kerül forgalomba ez a tétel. Fűszeres, fehérborsos illat jellemzi, mely kóstolva piros gyümölcsös jegyekkel rendelkezik. Lecsengése húsos, vaníliás korty, kerek tanninok. Vadakhoz, vörös húsokhoz, fűszeres sajtokhoz ajánljuk. Szűretlen, derítetlen.

Umenhoffer Pince – Cabernet Franc (2020)

Élénkpiros színű, jelentős extrakt tartalommal. Illatában és ízében a piros bogyós gyümölcsök – főként a málna, cseresznye, szilva kacsint vissza!

Garai Pince – Cabernet Sauvignon prémium (2018)

A Nyéki-hegy kiváló adottságai és a 2018 évi időjárás is kedveztek az október végi szüretelésű cabernet sauvignonnak.  225 literes Európai Kádárok által készített tölgyfahordókban érlelték közel 2 éven át,  majd 2020 őszén került palackba.

Egy nagyon komoly, érett szekszárdi cabernet sauvignon-nal van dolgunk. Mély és komplex illata alapján, a kortyban is mutatkozik ugyanez a stílus. Nagyboros jelleg, érett tanninok, magas beltartalom, markáns hordóhasználat, de az egész nem elvesz, csak hozzáad a borhoz, hihetetlen az egyensúly. A csipkebogyós ízek pedig relatív ritkán jönnek ennyire intenzíven. Klassz Sauvignon!” 

Aranyérmet kapott a Magyarországi Németek Országos Borversenyén 2019-ben.

Rubin Borászat – Cabernet Sauvignon (2019)

Friss és ropogós Cabernet Sauvignon született. Illatában a fajtától várt jegyeken túl fekete ribiszke és leheletnyi csokoládé mutatkozik. Zamatában lendületes, vibráló savszerkezetére szépen épülnek fel az illattól várt ízjegyek, melyeket gazdag, fűszeres lecsengése során hosszan élvezhetünk.

Rejiji Wines – Hanging Hill Cabernet Sauvignon (2013)

Prémium kategóriás Cabernet Sauvignon a villányi Tenkes szőlőültetvényről. Acéltartályban erjedt, majd 18 hónapig érlelődött másodtöltésű magyar 225 l-es tölgyfahordóban.

A szőlő érettsége már az illatában érezhető, buja és intenzív meleg aroma. Füstös tölgy aromák, illetve édesgyökér jellemzi. Szájban a bor érett és elegáns. Lecsengésében lágy gyümölcsösség és herbális fűszeresség (repce) érezhető.

.