Akció!

Karakteres vörösek

19 490 Ft Áraink bruttó árak

Ha szereted a vörösborokat és van kedved a borfogyasztásban új szintre lépni, izgalmakkal teli utazásba csöppenni, akkor ezt a csomagot Neked találtuk ki! Próbáld ki most!

A válogatásban szereplő tételek

Ha szereted a vörösborokat és van kedved a borfogyasztásban új szintre lépni, izgalmakkal teli utazásba csöppenni, akkor ezt a csomagot Neked találtuk ki! Próbáld ki most!

GOBRI Pince – SKR Cabernet Franc (2019)

Szűz termése az ültetvények.  100 % cabernet franc, a pince prémium vörösbora, ami  1.2 kg/ tőke terheléssel készült.
Október elején lett szüretelve 21 magyar mustfokkal. Bogyózást követően kádon, kézi csömöszölés mellett 15 napig erjedt, majd erjesztés után 5 hónapig új francia és amerikai hordókat kapott. Palack bontást követően nagyon harsány, sötét bogyós gyümölcsöket vélünk felfedezni, majd kóstolás után telt vibráló kortyokkal találkozunk. Puha érett tanninok jellemzik. Ahogy veszi fel az oxigént a kitöltött bor egyre mélyül, előkerül a dohány a kókusz a csokoládé. Átváltozik egy tüzes terroir borrá.

Gervai János Pincészet – Pinot Noir (2019)

Közepesen mély rubin szín. Kifejező illatában sok gyümölcs, cseresznye, málna, eper, kiegészítve egy könnyed füstös, bőrös jelleggel. Ízben a szép gyümölcsöket kifinomult fűszeresség követi. Bársonyos korty érett tanninok, kiváló egyensúly.

ÉTEL-BOR PÁROSÍTÁSI JAVASLAT

  • Kacsamell vagy comb sütve, párolt lilakáposzta, hagymás tört burgonya
  • Erdeigombás rizottó ördögszekér vagy vargánya gombával

Lavici Borházak – Kékfrankos (2018)

A fajta férfiasabb arcát mutatta meg ebben az évjáratban, melyet már gyönyörű mély színe is jelez. Dominál a gyümölcsösség, amit elegáns hordóhasználat tesz teljessé. A Kárpát-medence reményteljes fajtája 2018-ban náluk testes, illatában és ízében bogyós gyümölcsökkel telített, hosszú lecsengésű bor lett. 10 hónap új és használt Kádár hordós érlelést követően savgerince feszes maradt, tannin szerkezete harmóniába került a szőlőből hozott értékeivel. Szerintünk remek partner egy jó könyv mellé, vagy baráti beszélgetésekhez. Ajánljuk kacsa, liba és sertés ételekhez, valamint keményebb sajtokhoz.

Planina Borház – Jánkele (2019)

Erdei gyümölcs, cseresznye, elegáns fűszerek. Vanília és a cseresznye befőtt, könnyed, jó ivású, bisztróbor kategória.

Nyolcas Pincészet – Merlot (2017)

A nagy múltú Sík-hegy dűlőből szüretelt szőlőből hordóválogatásként készült limitált palackszámú szűretlen, derítetlen vörösbor. Színe rubinvörös. Illatában fűszeres jegyek jellemzik. Kóstolva komplex, földes, bogyós gyümölcsök mellet krémes érett fahordósság jellemzi. Vörös húsok mellé tökéletes választás.

Lelovits Tamás – Meglepetés (2017)

Egy igazi különlegesség. Prémium Kékfrankos válogatás. Bíborvörös színű könnyedebb vörösbor, cigánymeggy és kökény ízvilággal. Termésük legjavát válogatták bele extrém terméskorlátozás, majd egy napsütéses nyarat követően. Új tölgyfahordóban érlelték másfél éven át. Más nem is lehet a végeredmény, mint egy csodás bor.

.