Akció!

Karakteres fehérek

13 590 Ft Áraink bruttó árak

Ha szereted a fehérborokat és van kedved a borfogyasztásban új szintre lépni, izgalmakkal teli utazásba csöppenni, akkor ezt a csomagot Neked találtuk ki! Próbáld ki most!

A válogatásban szereplő tételek

Ha szereted a fehérborokat és van kedved a borfogyasztásban új szintre lépni, izgalmakkal teli utazásba csöppenni, akkor ezt a csomagot Neked találtuk ki! Próbáld ki most!

 

Bónis-Reitter Borászat – Zweigelt Rozé (2021)

Több órás héjon áztatás ellenére világos szín, üde, gyümölcsös illat és krémesen lágy íz jellemzi.

Kőfejtő Pince – Juhfark (2017)

A  Somló-hegy közelében a Somló hegy nyugati részén termett, bazalt murva talajon. Több terület termését együtt dolgozták fel. A szőlőt vegyszer mentesen művelték, a bor pedig zempléni tölgyfa hordókban erjedt és érlelődőt. Somlóisága vitathatatlan. Kóstolva kizárólag a vulkános ízek és illatok jelennek meg. Savtartalma határozott, de finom, lecsengése hosszú. A borfogyasztók többsége a juhfarkot tartja a nászéjszakák borának. Ennek története a XVIII. századba nyúlik vissza, többi európai uralkodó ház tagjai is gyakran a somlói bort fogyasztották, hogy garantálják a fiú utód nemzését illetve férfiasságuk megőrzését. És ez nemcsak egy legenda. Hosszú időkre vetített statisztika szerint több mit 20%-kal több fiú születik a Somló-hegy közelében.

Gervai János Pincészet – Sikkes (2019)

Csillogó halványsárga szín. Illatában keverednek az érett trópusi gyümölcsök egy kis zöldalmával és egressel. Chardonnay és sauvignon blanc házasítás. Szájban telt és kerek szerkezet kiegészítve egy kis hordó fűszerrel. Ananász, banán, egres, vanília, citrus.

Umenhoffer Pince – Cserszegi Fűszeres (2020)

Halvány zöldes-sárgás szín. Illatos, muskotályos, édes, érett fehér húsú és trópusi gyümölcsöket idéző az illata. A kortyban ugyanez a lendület és ízvilág marad hosszan, végig következetesen.

Nádas Borműhely – Vagy Mi? (2019)

Termőhely: Etyek – Szépvölgy dűlő
Narancsbor! 2015-ben kíváncsiságból készített a Nádas Borműhely Vagy mi?-t, tudtunkkal ez volt az első narancsbor a borvidéken. Bogyózás után a cefrét úgy erjesztették ki, mintha vörösbort erjesztenének, így Szürkebarát egyéniségéből adódóan pirosas, narancsos szín és tanninok áztak ki a szőlőből. Erjedés után 12 hónapot érlelődött idős tölgyfahordóban. A legmegosztóbb boruk, a kíváncsi borfogyasztók nagy kedvence, a kezdők nem tudnak mit kezdeni vele.
Készült: 518 palack.

Hajdú Roland – Rizlingszilváni (2020)

A 2019-es Rizlingszilváni sikerein felbuzdulva folytatták a tavalyi gyakorlatot és a bogácsi Galagonyás dűlő három parcelláját (összesen 0,9 ha) időben lépcsőzetesen szüretelték, így érve el, hogy a fajta gyorsan elvesző aromatikus képességeiből minél többet megőrizzenek. 1- 1,5 kg-os terheléssel szüreteltek, a rövid héjon áztatás után az újbor hordóban spontán erjedt. Ezt követően tartályban érlelődött néhány hónapig finomseprőn. Illatában diszkréten elsődleges szőlőillat és mezei virág bukkan fel, némi mézes felhanggal. A vulkanikus talajnak hála az alacsony (5,3g/l) savak ellenére jó a tartása. A spontán erjesztésben 6g körüli maradékcukornál állapodtak meg.

.