Könnyű vörösborok

17 810 Ft Áraink bruttó árak

Nem csak kezdőknek ajánljuk ezt a válogatást, hanem egy könnyedebb vacsorához és/vagy vendégségbe is megállja a helyét.

A válogatásban szereplő tételek

Ez az összeállítás már hiánypótló volt, hiszen könnyen érthető vörösborok egy csokorba szedve még nem voltak. Nem csak kezdőknek ajánljuk ezt a válogatást, hanem egy könnyedebb vacsorához és/vagy vendégségbe is megállja a helyét.

Umenhoffer Pince – Kincsem cuvée (2019)

Az Umenhoffer pincéjének első cuvéejének második évjárata. Cabernet Franc és Kékfrankos szőlőkből készült. Rubinvörös szín, szedres málnás, erdei gyümölcsös illat. Ízvilága sokrétű, kellően hosszú lecsengésű zamatos, harmonikus bor.

Rubin Borászat – Cabernet Sauvignon (2019)

Friss és ropogós Cabernet Sauvignon született. Illatában a fajtától várt jegyeken túl fekete ribiszke és leheletnyi csokoládé mutatkozik. Zamatában lendületes, vibráló savszerkezetére szépen épülnek fel az illattól várt ízjegyek, melyeket gazdag, fűszeres lecsengése során hosszan élvezhetünk.

ARIAS – Pécselyi Cabernet Franc (2019)

Laza szerkezetű, közepes testű, nagyon gyümölcsös és fűszeres bor. Az illata édesfűszeres, szedres-meggyes, az íze pedig fahéjas, erdei gyümölcsöket, szedret, áfonyát és cigánymeggyet idéz. Omlós, ropogós pulled pork szendvicshez kóstoltuk legutóbb, tökéletes kombinációnak bizonyultak.

Gervai János Pincészet – Pinot Noir (2019)

Közepesen mély rubin szín. Kifejező illatában sok gyümölcs, cseresznye, málna, eper, kiegészítve egy könnyed füstös, bőrös jelleggel. Ízben a szép gyümölcsöket kifinomult fűszeresség követi. Bársonyos korty érett tanninok, kiváló egyensúly.

Lavici Borházak – Merlot (2018)

Bársonyos, gyümölcsös, kifinomult. A merlot szőlő igen jól érzi magát Villányban és ezt 2018-ban kiemelkedően meg is mutatta. 11 hónapos hordós érlelést követően került palackba, harmóniáját a pirosgyümölcsök, csokoládé, kevés dohány illata, valamint lágy
savak és elegáns hordós jegyek adják. Meghitt pillanatok remek kísérője. Bárány és marha ételekhez, de akár csokoládéhoz is
remek választás.

ÉTEL-BOR PÁROSÍTÁSI JAVASLAT

  • Kacsamell vagy comb sütve, párolt lilakáposzta, hagymás tört burgonya
  • Erdeigombás rizottó ördögszekér vagy vargánya gombával

Planina Borház – Jánkele (2019)

Erdei gyümölcs, cseresznye, elegáns fűszerek, ízben nem teljesen érett még, van ideje. Vanília és a cseresznye befőtt, könnyed, jó ivású, bisztróbor kategória.

.