Vörös fogat újragondolva

23 990 Ft Áraink bruttó árak

A Vörös fogat csomagunkat imádtátok, így csináltunk egy Vörös fogat újragondolva válogatást, mely az új kedvencetek lesz, ezt garantáljuk! 😉

Raktáron

A válogatásban szereplő tételek

A Vörös fogat csomagunkat imádtátok, így csináltunk egy Vörös fogat újragondolva válogatást, mely az új kedvencetek lesz, ezt garantáljuk! 😉

Bónis-Reitter Borászat – Kékfrankos Prémium (2016)

A 2016-os egy hűvös év volt, ennek megfelelően ebben a kékfrankosban is a hűvös, ibolyás jegyek dominálnak. 12 hónapos tölgyfahordós érlelést követően közel 2 évet pihent palackban. Folyamatos kóstolás után 2021-ben került piacra, ahol igazán különlegesnek számít, hiszen évjáratához képest meglehetősen friss, lágy, gyümölcsös.

Lavici Borházak – Villányi Franc (2018)

A Lavici Borházak 2018-as évjárata az első, mely kiérdemelte a Villányi Franc minősítési kategóriát.
Finomseprős érlelést követően 16 hónapot töltött 225 és 300 literes hordókban, melyekből
válogatva állítottak össze a számunkra leginkább a fajta jegyeket megtestesítő tételt. Mielőtt
a borkedvelők számára is elérhetővé tették új zászlós borukat, közel egy évig palackban
pihentették még.
A bor illatában érett, aszalt gyümölcsös jegyek mellett a fűszeresség és dohány jelenik meg.
Ízében kiegészül étcsokoládéval, kerek tanninok teszik selymessé és a hosszú lecsengés alatt
a gyümölcsök dominálnak.

Planina Borház – Prím Cuvée (2017)

Gyümölcsös, vastag, új arcot mutató házasítás Horváth Zoli pincéjéből.  A lekváros illat ízben kiegészül kakaóporral, némi hordóval.

ARIAS – Pécselyi Kékfrankos (2018)

A kékfrankos jól érzi magát az Arias birtokon, megbízhatóan teljesít minden évjáratban. A ‘18-as vörös nagyon jó arányú, savai lendületessé teszik. Illatában és ízében is gyümölcsös, szilvás-meggyes, finom fahéjas fűszerességgel keretezve. Kacsacomb mellé nekünk bevált, sőt a mellé kínált lilakáposztát is ebben a borban szoktuk párolni.

Kőfejtő Pince – Nagy-Somló Kőfejtő Vörös (2019)

A 2019-es Vörös Ság hegyen termett Syrah, Cabernet Sauvignon és Merlot fajták házasítása, a hegy délnyugati oldalának legfelső, még művelt részéről. A szőlőt vegyszer mentesen művelték, és a bor is természetes módon készült. Erjedés után francia hordókban érlelődött. Derítés és szűrés nélkül palackozták 2019 augusztusában. A fajtákra jellemző élénk gyümölcsösség mellett a bazaltos jegyek teszik egyedivé a bor érését.

Garai Pince – Bikavér (2017)

Ezen izgalmas összetételű bikavér különlegessége, hogy először került bele a Garai Pincészet saját telepítésű syrah szőlőjéből is. A kadarkával együtt még fűszeresebbé teszi a kortyot és az illatot is. Színe mély rubin, a kiválasztott fajták a palackban tartalmas és izgalmas borrá alakultak. Elegáns, bársonyos bor, hosszú lecsengéssel.

Összetétel:
-50% kékfrankos
-15% cabernet sauvignon
-15 % merlot
-10% cabernet franc
-5% kadarka
-5% syrah

Aranyérmet szerzett a Magyarországi Németek Országos Borversenyén 2019-ben.

 

.